Všechna jídla jsou připravena bez živočišných produktů, rafinovaného a palmového oleje, bílé mouky, cukru a chemických aditiv a jsou určena k okamžité spotřebě.
Co kompletní talíř vždy obsahuje?
- Obilnou složku ve formě celých zrn, knedlíků, noků, těstovin, placek či nákypů.
- Luštěninu zastoupenou čočkou, fazolí, cizrnou, hrachem a sójovými produkty tofu, tempeh, natto a to v různých úpravách a kombinacích – celá luštěnina, omáčka, karbanátek a kaše.
- Zeleninu tepelně upravenou a menší díl zeleniny syrové a mléčně kvašené.
- Pokrmy jsou také často doplněny tepelně upravenými semínky – slunečnicová, sezamová, dýňová, lněná a chia. A občasným zpestřením jsou i naklíčená semínka či luštěnina.
Základem pro většinu našich polévek a omáček je čerstvý zeleninový vývar, který nám pomáhá doplnit potřebné minerály.
Luštěniny připravujeme pro lepší stravitelnost převážně v tlakovém hrnci s vhodným kořením a mořskou řasou.
Při sestavování jídelníčku se snažíme zařazovat sezónní potraviny vhodné pro aktuální roční období. Přes léto volíme potraviny a způsoby jejich úpravy více ochlazující a v zimě se naopak snažíme pomocí stravy více zahřát.